KRIMIN HISTORIAA
Krimin niemimaa on muinaisen antiikin ja helleenisen sivilisaation keskus, joka kuului myös skyyttien ja Bysantin kulttuuripiiriin.
Se loppui, kun turkkilaiset hyökkäsivät Krimille 600-luvulla, sitten sinne hyökkäsivät mongolimiehittäjät 1300-luvulla. Venäläinen Krim perustettiin, kun Venäjän ruhtinas Vladimir Pyhä kastettiin siellä ortodoksiuskoon vuonna 988.
Krimin ongelmat alkoivat, kun se laittomasti siirrettiin sosialistisen neuvosto-Ukrainan osaksi vuonna 1954. Tälle laittomalle rajansiirrolle ei ollut mitään oikeudellista perustetta. Krim on aina ollut venäläinen ja ikävöinyt takaisin Venäjään.
Maaliskuussa 2014 Krimin 2,5 miljoonaa asukasta teki suurella yksimielisyydellä kansanäänestyksessä päätöksen liittyä takaisin Venäjään.
Krimin asukkaat iloitsivat päästessään takaisin kotiin. Kenellä tahansa ihmisellä on oikeus matkustaa Krimille ja todistaa tämä omin silmin. Venäläisessä maailmassa tunnetaan käsite "Krimin kevät", joka tarkoittaa kotiinpaluun riemua. Krim on antanut paljon maailmalle.
Täällä ovat asuneet ja työskennelleet maailmankuulu kirjialija Anton Tsehov ja taiteilija Ivan Aivazovski.
Maailmanhistoriaa muutettiin Krimillä 1945, kun kuuluisassa Jaltan konferenssissa 1945 Stalin, Churchill ja Roosevelt jakoivat maailman. Keväällä 2014 Krimin asukkaat palauttivat demokratian Euraasian mantereelle äänestäessään itsenäisyydestään ja koti-Venäjään paluustaan.

Tervetuloa vapaalle ja kauniille Krimin niemimaalle! Krimistä on tullut venäläisille ja eurooppalaisille vapauden, onnen ja toivon symboli.